Men du kan også rive gulerødderne på rivejernet og så mixe det hele i en foodprocessor.
Skræl gulerødderne (hvis du synes) og smid dem en tur i minihakkeren, eller riv dem på rivejernet.
Skær appelsinkødet fra hinderne.
Put nu appelsinkødet, æg, skyr/hytteost, havregryn, boghvedemel/hvedemel, kardemomme*/vaniljesukker*, salt, bagepulver og smeltet smør oven i de revne/hakkede gulerødder.
Nu skal minihakkeren eller foodprocessoren et par minutter, til du har en ensartet fin dej.
Du er nu klar til at bage dine vafler. De skal ha lidt længere tid, end almindelig dessert vafler.
* Udelades hvis du ønsker den salte variant
Jeg laver som regel dobbelt portion, og gemmer dem i en lufttæt bøtte i køleskabet. Så er det ultra nemt lige at varme 2 i vaffeljernet. De bliver dejlig sprøde og jeg spiser dem tit uden noget. Men du kan jo også gøre som jeg har gjort (se billederne) m. Skyr, frisk frugt og lidt nødder. Eller m spinat, ravioli, grøntsager og lidt reven parmesan.